Inspirational
Kelder en waterputten leegzuigen

Eindelijk nog eens een renovatiepost! We hebben niet stilgezeten maar om enkel een foto van een gat te tonen is ook niet de moeite. Nu kan ik er tenminste een verhaal van maken met voor en na's.
 
Om te beginnen heeft mijn ventje een soort van put gegraven om de elektriciteits -en waterleidingen en wat nog meer in te leggen en door te trekken naar de kelder zoals hier eerder gezegd.
 
Vervolgens heeft hij wat gaten geboord om in de kelder te geraken, wat in de eigenlijke vloer van de kelder niet simpel was want het is gemaakt van gewapend beton. Gelukkig had hij juist gegokt en heeft hij maar één staaldraad moeten doorboren / kapot kloppen.
 
Toen we ons huis hebben gekocht stond de kelder onder water. Dat kon twee dingen betekenen, ofwel grondwater wat niet zo goed zou zijn omdat we dan de kelder hoogstwaarschijnlijk zouden moeten dicht smijten, ofwel een kapotte rioolbuis.
Dat gingen we vandaag dus testen door het water van de waterput te laten overlopen met water uit de kelder zodat er water naar de riolering zou lopen.
 
 En het is gelukkig een lek in de rioolbuis, thank god!
 
Z vertrouwt het allemaal niet zo :)
Dus hou ik haar maar eventjes bezig in onze tuin.
 Goeiedag zeggen tegen de kippen van de buren.
 
 
Nu we weten wat de oorzaak is kunnen we onze waterputten leegtrekken. 
 
 Herinner je je onze hopen zand van de vloer nog?
Allemaal weg, netjes gedropt in de waterput. Het toont eindelijk weer wat 'proper'.

De trap heb ik ondertussen ook ingepakt met wat ik voorhanden had voor als we gaan beginnen met de pleister van de muur te kappen.
 
En nadat we eindelijk gedaan hadden konden we nog nagenieten van de zonsondergang vanuit onze lounge/boekenkamer.
 
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...